Pakiety Weselne od 249zł osoba – tylko w roku 2025 i 2026 !!!

               Wolne Daty : np.  2 , 8 , 9 , 15 , VIII 2026r i inne. / info -tel.608-314-344 – Krystyna Wyglądała

 

 W DNIU WESELA CAŁY OBIEKT NA 8000m2 – JEST TYLKO I WYŁĄCZNIE DLA PARY MŁODEJ

                                                                                         oraz :

                               Apartament dla nowożeńców i pokoje dla rodziców ze śniadaniem jest gratis. 

                                 Motel – 15 pokoi gościnnych z TV -Led i łazienkami w promocyjnej cenie.

                                                                  Nie pobieramy ,,Korkowego,,

                    Szeroki czerwony dywan na wejście jest gratis oraz pochodnie lub fajerwerki na życzenie

                                 Podstawowy Stół wiejski i stół słodki w cenie menu !!! Stół VIP -za dopłatą 

                            Na życzenie proponujemy czekoladową fontannę , stół rybny , sushi , dechę serów .

                                           W cenie Białe lub biało-złote bankietowe pokrowce na krzesła.

                                                                 *Zimą obniżamy cenę o 15%.

Przykładowe Menu i Scenariusz Wesela :

        Powitanie chlebem i solą –  godzina  17 

        I   DANIE GORĄCE – ZUPA

        Rosół z makaronem  , oraz do wyboru:

        1. Flaczki

  • 2. Krem z pomidorów z grzankami i mozzarellą
  • 3. Krem brokułów z groszkiem ptysiowym
  • 4. Krem z dyni z pulpa z mango
  • 5. Zupa grzybowa pachnąca lasem z łazankami
  •  
  • II   DANIE GORĄCE 
  • ( Dwa rodzaje do wyboru )
  • 1. Eskalopki schabowe z pieczonymi warzywami na białym winie z dodatkiem rozmarynu
  • 2. Pieczeń wieprzowa z karkówki w sosie pieczarkowym
  • 3. Tradycyjny kotlet schabowy
  • 4. Kotlet de volaile z masłem czosnkowo-koperkowym
  • 5. Kieszonka z piersi kurczaka z pieczarkami
  • 6. Pierś z kurczaka w sosie Dijon
  • 7. Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i mozzarella
  • 8. Udka pieczone w ziołach
  • 9. Schab ze śliwką pieczony w sosie pieprzowym
  • III   DANIE GORĄCE  ( jedno do wyboru )
  • 1. Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie pieprzowym lub serowym
  • 2. Poliki wieprzowe w sosie z czerwonego wina
  • 3. Schab pieczony po królewsku nadziewany śliwką w sosie pieczeniowym
  • 4. Pierś z kurczaka  z dodatkiem sosu z suszonymi pomidorami i pesto
  • 5. Udka z kurczaka pieczone z  pieczarkami
  • 6.Noga z kaczki z pieczonym jabłkiem i karmelizowanymi buraczkami (dopłata 10 zł)
  • 7. Stek z łososia z pieczonymi warzywami i sosem cytrynowym (dopłata 10 zł)

          IV   DANIE GORĄCE   ( jedno do wyboru )

  • 1.  Barszcz czerwony z krokietami, uszkami lub pierogami
  • 2.  Żur staropolski z jajkiem i kiełbasą
  • 3.  Zupa gulaszowa

        DODATKI DO DAŃ GORĄCYCH

  • Kluski śląskie
  • Kopytka
  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki opiekane
  • Prażona kasza gryczana
  • Risotto z groszkiem
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z modrej kapusty
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Surówka z marchewki i jabłka
  • Buraczki zasmażane
  • Warzywa z wody z masłem i bułką
  • Młoda kapusta zasmażana (sezonowo) 
  •  
  • PRZYSTAWKI ZIMNE  ( 16 do wyboru )
  • 1.  Sałatka tradycyjna jarzynowa
  • 2.  Indyk w maladze
  • 3.  Sałatka z tortellini i szpinakiem baby
  • 4.  Sałatka grecka ( mix warzyw, ser feta, oliwki, lekki dressing )  
  • 5.  Sałatka hawajska ( seler marynowany, ananas, indyk pieczony,
  • 6.  Kukurydza, papryka, majonez )
  • 7.  Sałatka dyplomatka ( ser żółty, papryka, kukurydza, sos czosnkowy )
  • 8. Sałatka gyros ( kapusta pekińska, grillowana pierś z kurczaka, papryka, ogórek konserwowy, czerwona cebula, kukurydza, mix sosów )
  • 9.  Sałatka brokułowa ( różyczki brokułów, jajko, pomidor, ogórek, kukurydza, sos czosnkowy )
  • 10.  Sałatka z młodego szpinaku ze słodko-kwaśnym sosem, suszonymi pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika
  • 11.  Sałatka cezar (sałata lodowa, pomidor, ogórek świeży, grillowany kurczak, mozarella, sos )
  • 12.  Sałatka z gruszką ( rukola, gruszka, ser pleśniowy, dressing z nutą czosnku i miodu )
  • 13.  Pomidory z mozarellą i pesto
  • 14.  Carpaccio z buraka pieczonego z kozim serem i sosem balsamicznym
  • 15.  Schab po warszawsku z farszem chrzanowym w galarecie
  • 16.  Schab ze śliwką w galarecie
  • 17.  Tymbaliki drobiowe lub wieprzowe
  • 18.  Pstrąg łosoś w galarecie
  • 19.  Ryba po grecku
  • 20.  Ruloniki z szynki glazurowane ze szparagami
  • 21.  Roladki ze szpinakiem i łososiem lub słone babeczki nadziewane serkiem śmietankowym z dodatkiem pieprzu cytrynowego, łososiem wędzonym i kaparami
  • 22.  Mix-tulipsy pieczone oraz śliwka pieczona w boczku
  • 23.  Tortilla z warzywami i mięsem
  • 24.  Śledź w oleju z cebulką
  • 25.  Półmisek wędlin i mięs pieczonych przez nas ( szynka, polędwica, karkówka w pieprzu, boczek pieczony w czosnku, schab nadziewany z morelą, pasztet )
  • 26.  Tatar wołowy z dodatkami ( podawany w I przerwie )
  • 27.  Jajko w majonezie ( faszerowane )
  • 28.  Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce z dipem czosnkowym

       DESERY

  • Duży wybór domowych ciast na paterach
  • Owoce na kloszach

          STÓŁ WIEJSKI

         Szynka wiejska z kopytem, Kiełbasa wędzona, Pasztetowa, Kaszanka, Salceson włoski, Pasztet, Boczek      wędzony, Smalec, Pieczywo, Marynaty

          NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ

  •  Coca-cola, Fanta, Sprite, Soki w dzbankach, Woda gazowana
  • Woda niegazowana z miętą i cytryną
  • Kawa (również świeżo palona-ziarnista z ekspresu)
  • Herbaty MARKI DILMAH – 12 KOMPOZYCJI 
  • *** Serdecznie zapraszam na spotkanie***
  •        Właścicielka Krystyna Wyglądała tel. 608-314-344
  • Polecamy Zespoły muzyczne i DJ 
  • Polecamy auta do ślubu
  • Atrakcje weselne np. Sztuczny Dym , Fajerwerki , Lot Helikopterem , Foto-Budka ,