

Pakiety Weselne od 249zł osoba tylko w roku 2025 i 2026 !!!
Wolne Daty : np. 2, 9, VIII 2026r i inne. / info -tel.608-314-344 – Krystyna Wyglądała
W DNIU WESELA CAŁY OBIEKT NA 8000m2 JEST TYLKO I WYŁĄCZNIE DLA PARY MŁODEJ
Apartament dla nowożeńców i pokoje dla rodziców ze śniadaniem jest gratis.
Motel – 15 pokoi gościnnych z TV -Led i łazienkami w promocyjnej cenie.
Niepobieramy ,,Korkowego,,
Szeroki czerwony dywan na wejście jest gratis oraz pochodnie lub fajerwerki na życzenie
Stół wiejski i stół słodki w cenie menu !!!
Na życzenie proponujemy czekoladową fontanne , stół rybny , sushi, dechę serów .
W cenie Białe lub biało-złote bankietowe pokrowce na krzesła.
*Zimą obniżamy cenę o 15%.
Scenariusz i Menu :
Powitanie chlebem i solą.
I DANIE GORĄCE – ZUPA
Rosół z makaronem ,
oraz do wyboru:
1. Flaczki
- 2. Krem z pomidorów z grzankami i mozzarellą
- 3. Krem brokułów z groszkiem ptysiowym
- 4. Krem z dyni z pulpa z mango
- 5. Zupa grzybowa pachnąca lasem z łazankami
- II DANIE GORĄCE
- ( Dwa rodzaje do wyboru )
- 1. Eskalopki schabowe z pieczonymi warzywami na białym winie z dodatkiem rozmarynu
- 2. Pieczeń wieprzowa z karkówki w sosie pieczarkowym
- 3. Tradycyjny kotlet schabowy
- 4. Kotlet de volaile z masłem czosnkowo-koperkowym
- 5. Kieszonka z piersi kurczaka z pieczarkami
- 6. Pierś z kurczaka w sosie Dijon
- 7. Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i mozzarella
- 8. Udka pieczone w ziołach
- 9. Schab ze śliwką pieczony w sosie pieprzowym
- III DANIE GORĄCE
- ( jedno do wyboru )
- 1. Polędwiczki wieprzowe pieczone w sosie pieprzowym lub serowym
- 2. Poliki wieprzowe w sosie z czerwonego wina
- 3. Schab pieczony po królewsku nadziewany śliwką w sosie pieczeniowym
- 4. Pierś z kurczaka z dodatkiem sosu z suszonymi pomidorami i pesto
- 5. Udka z kurczaka pieczone z pieczarkami
- 6.Noga z kaczki z pieczonym jabłkiem i karmelizowanymi buraczkami (dopłata 10 zł)
- 7. Stek z łososia z pieczonymi warzywami i sosem cytrynowym (dopłata 10 zł)
IV DANIE GORĄCE
( jedno do wyboru )
- 1. Barszcz czerwony z krokietami, uszkami lub pierogami
- 2. Żur staropolski z jajkiem i kiełbasą
- 3. Zupa gulaszowa
DODATKI DO DAŃ GORĄCYCH
- Kluski śląskie
- Kopytka
- Ziemniaki z wody
- Ziemniaki opiekane
- Prażona kasza gryczana
- Risotto z groszkiem
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z modrej kapusty
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Surówka z marchewki i jabłka
- Buraczki zasmażane
- Warzywa z wody z masłem i bułką
- Młoda kapusta zasmażana (sezonowo)
- PRZYSTAWKI ZIMNE
- ( 16 do wyboru )
- 1. Sałatka tradycyjna jarzynowa
- 2. Indyk w maladze
- 3. Sałatka z tortellini i szpinakiem baby
- 4. Sałatka grecka ( mix warzyw, ser feta, oliwki, lekki dressing )
- 5. Sałatka hawajska ( seler marynowany, ananas, indyk pieczony,
- 6. Kukurydza, papryka, majonez )
- 7. Sałatka dyplomatka ( ser żółty, papryka, kukurydza, sos czosnkowy )
- 8. Sałatka gyros ( kapusta pekińska, grillowana pierś z kurczaka, papryka,
- ogórek konserwowy, czerwona cebula, kukurydza, mix sosów )
- 9. Sałatka brokułowa ( różyczki brokułów, jajko, pomidor, ogórek, kukurydza,
- sos czosnkowy )
- 10. Sałatka z młodego szpinaku ze słodko-kwaśnym sosem, suszonymi
- pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika
- 11. Sałatka cezar (sałata lodowa, pomidor, ogórek świeży, grillowany kurczak,
- mozarella, sos )
- 12. Sałatka z gruszką ( rukola, gruszka, ser pleśniowy, dressing z nutą
- czosnku i miodu )
- 13. Pomidory z mozarellą i pesto
- 14. Carpaccio z buraka pieczonego z kozim serem i sosem balsamicznym
- 15. Schab po warszawsku z farszem chrzanowym w galarecie
- 16. Schab ze śliwką w galarecie
- 17. Tymbaliki drobiowe lub wieprzowe
- 18. Pstrąg łosoś w galarecie
- 19. Ryba po grecku
- 20. Ruloniki z szynki glazurowane ze szparagami
- 21. Roladki ze szpinakiem i łososiem lub słone babeczki nadziewane serkiem śmietankowym z dodatkiem pieprzu cytrynowego, łososiem wędzonym i kaparami
- 22. Mix-tulipsy pieczone oraz śliwka pieczona w boczku
- 23. Tortilla z warzywami i mięsem
- 24. Śledź w oleju z cebulką
- 25. Półmisek wędlin i mięs pieczonych przez nas ( szynka, polędwica,
- karkówka w pieprzu, boczek pieczony w czosnku, schab nadziewany
- morelą, pasztet )
- 26. Tatar wołowy z dodatkami ( podawany w I przerwie )
- 27. Jajko w majonezie ( faszerowane )
- 28. Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce z dipem czosnkowym
DESERY
- Wybór domowych ciast na paterach
- Owoce na kloszach
STÓŁ WIEJSKI
Szynka wiejska z kopytem, Kiełbasa wędzona, Pasztetowa, Kaszanka, Salceson włoski, Pasztet, Boczek wędzony, Smalec, Pieczywo, Marynaty
NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ
- Coca-cola, Fanta, Sprite, Soki w dzbankach, Woda gazowana
- Woda niegazowana z miętą i cytryną
- Kawa (również świeżo palona-ziarnista z ekspresu)
- Herbaty MARKI DILMAH – 12 KOMPOZYCJI
- *** Serdecznie zapraszam na spotkanie***
- Właścicielka Krystyna Wyglądała tel. 608-314-344
- Polecamy Zespoły muzyczne i DJ z naszej okolicy :
- Polecamy auta do ślubu :
- Suknie ślubne i garnitury :
- Atrakcje weselne np. Sztuczny Dym , Fajerwerki , Lot Helikopterem ,